Slim altcoins kopen – deel 2 (PODCAST)

Hier kun je deel 2 van de podcast aflevering over altcoins kopen luisteren.

Slimmer altcoins kopen in 2019 dan andere mensen, hoe doe je dat? Kan dat überhaupt? Bob gaat op deze en andere vragen in tijdens deel 2 van onze aflevering over het kopen van altcoins (alternatieve cryptomunten).

Luister en geniet van ons advies voor het aanschaffen van alternatieve coins, inclusief de stevige dosis sarcasme die je van ons gewend bent!

In deze aflevering over altcoins kopen leer je:

  • Hoe je het beste nieuwe altcoins en kleine altcoins kunt kopen;
  • Waar wij zelf onze altcoins vandaan halen;
  • Waarom een goede timing hebben bij het altcoins kopen iets anders is dan je denkt;
  • En meer!

Hulpbronnen voor bij het altcoins kopen

Transcript

Bob: Hey guys, dit is Bob van Hijhem en je luistert naar het tweede deel van onze aflevering over altcoins kopen.

De vorige keer hebben we het gehad over hoe je altcoins kunt kopen en welke altcoins je moet kopen op dit moment. M’n antwoord op beide vragen had je waarschijnlijk niet verwacht, maar eerlijk gezegd komt dat doordat het meeste crypto advies wat je online kunt vinden gewoon te kort door de bocht is.

Maar goed, in dit deel van de aflevering wil ik een aantal veelgestelde vragen over altcoins kopen beantwoorden.

#1 en 2: hoe kan ik nieuwe altcoins kopen? Hoe kan ik kleine altcoins kopen?

Met veel plezier geef ik je een antwoord wat je niet had verwacht of gewoon niet wil horen: als nieuwe altcoins of kleine altcoins de enige cryptovaluta zijn die je ooit gaat kopen, koop dan niks. En ga naar huis.

Want dan heb je duidelijk niks begrepen van “risk versus reward” en is de kans dat je al je geld verliest veel te groot omdat je investeert in waarschijnlijk micro caps en op z’n best small caps.

Wist je dat je tegenwoordig ook kunt gokken in een casino? Want dat is wat je dan aan het doen bent. Echt, luister het vorige deel van deze aflevering, leer alles over groepen market caps, stel deze twee vragen dan nog eens en bedank me.

Mocht je een kleine altcoin of nieuwe altcoin kopen als onderdeel van je portfolio waar ook large caps in zitten dan heb ik niks gezegd natuurlijk, hè.

#3: waar kun je altcoins kopen?

De crypto beurs waar je bijna alle altcoins kunt kopen is Binance. Vroeger moest je daar alle altcoins kopen met Bitcoins, Ethereum of hun eigen coin (Binance Coin), maar je kunt er nu ook een paar altcoins kopen met euro’s.

Als je geen ervaring hebt met altcoins kopen op Binance check dan zeker even de Hijhem website om al onze Binance ervaringen te lezen.

Qua altcoins kopen met euro’s vind ik Coinbase zelf het prettigst werken, omdat je bij Coinbase kunt betalen met een creditcard, bankoverschrijving en meer. Ook onze Coinbase ervaringen vind je op de website.

#4: wanneer moet je altcoins kopen?

Ik kan nu een heel verhaal gaan ophangen over “buy the dip”, daytraden enzovoort, maar niets van dat alles is belangrijk als je investeren in crypto vanuit een strategisch oogpunt bekijkt.

Beter gezegd: het boeit niet als je een tijdshorizon hebt van 5-10 jaar of langer, omdat je dan meerdere markt cyclussen meemaakt en het moment van investeren minder belangrijk wordt dan het feit dát je geïnvesteerd hebt. Dit alles dankzij “compound interest”. Lees er vooral meer over zou ik zeggen!

En sowieso: lees alles wat je kunt lezen over beleggen in het algemeen, want de meeste mensen die beleggen in crypto leven veel te veel in hun eigen wereldje en doen aannames, zoals denken dat alles anders is voor crypto’s, en dat is gewoon niet zo. Crypto beleggers kunnen nog veel leren van reguliere beleggers en BTW: elke aanname die je doet bij het beleggen is gevaarlijk…

Tot slot deel ik graag nog wat “food for thought” met je:

– Koop een altcoin waar je verstand van hebt, niet waar je verliefd op bent
– Wil je al je altcoins verkopen als je 30% in de min staat of meer? Dan is beleggen niet voor jou
– Bewaar gekochte coins op een veilige plek, dus niet op een beurs, maar op één of meerdere hardware wallets
– Data liegt niet, maar meningen over welke altcoins je moet kopen en verkopen wel
– Tijd is de beste vriend van elke langetermijnbelegger, ook bij het kopen van altcoins
– Wat het team achter een altcoin al heeft bereikt is altijd belangrijker dan wat het wil bereiken

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze aflevering over altcoins kopen. Hopelijk kun je met onze tips en tricks nu betere beslissingen maken als het gaat om investeren in altcoins.

Kleine disclaimer: Ik ben geen professioneel belegger of beleggingsadviseur en aan investeren in cryptocurrency zijn grote risico’s verbonden. Vandaag deel ik enkel m’n mening over een bepaald onderwerp op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Dus sorry guys, maar beleggen doe je geheel op eigen risico.

Wil je meer van onze podcasts luisteren? Vergeet dan niet om ons te volgen!

Wat vond je van deze aflevering?

Vond je deze aflevering van onze crypto podcast vet? Volg dan Hijhem op Soundcloud of check ons profiel op Anchor.fm om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

3 + zestien =