Dit crypto advies hoor je NOOIT en dat is eeuwig zonde

Op zoek naar crypto advies voor het beleggen op de lange termijn? Lees dan nu deze blog post!

Voordat je denkt dat we hier bij Hijhem met clickbait bezig zijn: NEE! Met deze post wil ik namelijk een probleem aankaarten en dat is dat 99% van het crypto advies wat je online kunt vinden ééndimensionale bagger is die is uitgepoept door kortetermijndenken.

De ene na de andere 4-uurs grafiek vliegt je om de oren, Tweets en Slack kanalen met koopsignalen schieten als paddestoelen uit de grond en ondertussen zoeken langetermijnbeleggers naar een naald in een hooiberg.

Het lijkt wel alsof crypto advies voor het lange termijn beleggen op de lijst met bedreigde diersoorten staat!

Goed crypto advies is zeldzaam, maar waarom?

Begrijp me niet verkeerd: er is een tijd en een plek voor day traden en voor technische analyse, maar er moet óók plek zijn voor strategisch cryptocurrency advies gericht op de lange termijn.

En daarom deel ik graag wat adviezen met je die wat mij betreft ontbreken in de huidige cryptowereld.

Missend crypto advies: tijd in de markt

Qua crypto advies hoor je vaak van alles over het timen van de markt, maar niet genoeg over je tijd in de markt.

Ik hoor je denken: “wat bedoel je daar precies mee Michael?”

Wees geen pannenkoek die al z’n geld in één keer in 1 of meer cryptomunten stopt. De prijzen van cryptovaluta schommelen namelijk zo erg dat de kans groot is dat je binnen de kortste keren 30% of 40%… of zelfs 50% in de min staat!

Het beste crypto advies wat ik je OOIT kan geven is dit:

Gebruik dollar-cost averaging bij het beleggen in cryptocurrency. Hierbij beleg je regelmatig een vast bedrag in een bepaalde crypto, ongeacht wat de koers is op het moment van beleggen. Bij het gebruiken van deze techniek koop je meer als de prijs laag is en minder als de prijs hoog is, omdat je altijd een vast bedrag belegt.

Hieronder vind je een voorbeeld van dit cryptocurrency advies in de praktijk waarbij ik de fictieve cryptomunt “Hijhem Coin” (hehe) gebruik.

Het beste crypto advies ooit wat mij betreft: gebruik dollar-cost averaging
(Klik om een grotere versie te zien)

Stel nou dat je al je geld had belegt op 1 januari, dan was dit het gevolg:

  • Op 1 juni had je dan 51,66 coins minder gehad
  • Op 1 juni zou je dan een verlies hebben van €360
  • Op 1 juni zou je dan 24% in de min staan

Zie je nu hoe debiel het is om al je geld in één keer te beleggen?

Wat dit crypto advies zo sterk maakt is dat des te langer je een vast bedrag blijft investeren, des te beter je rendement zal zijn. Waarom?

  • Binnen een periode van ±10 jaar gaat elke markt 1 of meer keer door het dak heen en stort elke markt 1 of meer keer in. De periodes van groei zijn bijna altijd langer dan de crashes en dat betekent dat de prijzen op de lange (lange) termijn bijna altijd zullen stijgen.
  • Koop jij met behulp van dollar-cost averaging meer als de prijzen laag zijn en minder als ze hoog zijn dan profiteer je op de lange termijn van (bijna) elke marktcyclus. En dat is wat ik bedoel met tijd in de markt.

Dacht je dat bovenstaand cryptomunten advies next level shit was? Dan heb je de tips hieronder nog niet gelezen!

Missend crypto advies: speel met het spel, niet met de teams

Ik vind crypto advies over dat je beter cryptomunt A kunt kopen in plaats van cryptomunt B echt fantastisch. Heerlijk kortzichtig.

Terwijl de ene brulaap roept dat je Bitcoin moet hebben en de ander dat Bitcoin Cash de toekomst is, geniet ik van het spektakel onder het genot van een bak popcorn en een Cola… en lach ik om de noobs in beide kampen.

Het crypto advies van andere bloggers is pure entertainment voor mij!

Waarom?

Omdat ik als crypto realist weet dat ik NIET alles weet en ook niet alles kán weten. Dat is waarom ik speel met het spel en niet met de teams. Laat me dit crypto advies beter uitleggen ouwe.

Welk cryptocurrency platform gaat de oorlog winnen: Bitcoin, Ethereum, NEO, EOS, Tron of een andere? Ik weet het niet, dus investeer ik in meerdere partijen.

Welke privacy coin gaat de komende 5-10 jaar overleven: Monero, Dash, Zcash of een andere? Ik weet het niet, dus ik beleg in meerdere in plaats van dat ik een kant kies.

Welke cryptotechnologie gaat er winnen: blockchain of DAG (Directed Acyclic Graph)? Zelfs dat weet ik niet, dus ik investeer in beide kampen.

Misschien snap je het al: de enige manier om een oorlog altijd te winnen is door wapens te leveren aan beide kanten. Strijden is voor noobs…

Mijn cryptocurrency advies voor noobs: kies nooit een kant qua coins

Crypto advies nodig?

Heb je cryptocurrency advies nodig? Wees dan niet verlegen en laat vooral onderaan deze blog post een comment achter met al je vragen en ik zal zo snel mogelijk proberen te reageren! De enige domme vraag is een niet gestelde vraag al zeg ik het zelf.

Is er nog meer crypto advies wat je niet vaak genoeg hoort volgens jou? Dan mag je dat natuurlijk ook in de comments droppen.

En tot slot: als je iets hebt geleerd van m’n adviezen vandaag, Like & deel dan deze blog post en volg ons op Facebook en Twitter.

DISCLAIMER: Ik ben geen professioneel belegger of beleggingsadviseur en aan investeren in cryptocurrency zijn grote risico’s verbonden. In deze blog post deel ik enkel m’n mening over een bepaald onderwerp op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Beleggen doe je geheel op eigen risico.

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

2 Reacties

    • Hier zit een kern van waarheid in Rik, want het is ergens logisch om te investeren in de eerste partij die iets voor elkaar heeft gekregen. Bitcoin was de eerste, dus waarom niet? Wat alleen gevaarlijk is bij crypto adviezen zoals deze is dat veel afhangt van je persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld €20k om uit te geven hebt dan is starten met 1 Bitcoin kopen een goed idee omdat je erna ook nog andere cryptovaluta kunt kopen, maar het is een heel ander verhaal als je 500 euro kunt besteden omdat je altijd je risico wilt spreiden. Het beste advies is uiteindelijk altijd een crypto advies op maat, snap je?

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

5 × 2 =