Mijn Binance ervaringen begonnen een half jaar geleden toen ik wilde investeren in altcoins. Destijds was ik al even bezig met investeren in cryptocurrency via Coinbase maar had ik me beperkt tot Bitcoin en Ethereum. Ik wilde meer, veel meer dan de “grote coins” en al snel kwam ik Binance tegen.
Nu ik deze cryptocurrency exchange een tijdje heb gebruikt leek het me goed om mijn Binance ervaringen te delen met de wereld in deze Binance review.
Is Binance van alle exchanges de held of zonde van je geld? Is het een holy f*ck of een zwaar kut? Je krijgt het antwoord hier vandaag bij Hijhem in deze review…
Mijn Binance ervaringen: over deze review
Dit is geen fanboy review van Binance. Ik bedoel, ja, ik gebruik deze cryptocurrency beurs zelf maar ik ga er met een onpartijdige blik naar kijken door zowel mijn positieve als negatieve Binance ervaringen met je te delen.
In al mijn crypto exchange reviews, inclusief deze, ga ik een beurs scoren op de volgende punten:
- Aanbod: welke cryptocurrency kun je er kopen? Met welke valuta’s kun je betalen? Etc.
- Fees: wat zijn de kosten van een cryptomunt kopen én versturen?
- Gebruiksgemak: hoe makkelijk is het om iets te kopen? Is er een app voor iOS / Android? Etc.
- Veiligheid: zijn er hacks geweest? Hoe gaan ze om met accountbeveiliging en risico’s? Etc.
- Klantenservice: hoe snel en hoe goed is de klantenservice? Hoe is het inschrijfproces? Etc.
Nu we dat ook weer gezegd hebben ga ik eerst alle feiten over Binance op een rij zetten voor je en erna pak ik het scorebord erbij.
Binance: alle feiten op een rij
Hieronder vind je wat handige feitjes over Binance:
- Website: klik hier
- Startdatum: juli 2017
- Soort cryptocurrency exchange: gecentraliseerd
- Locatie: China (oorspronkelijk)
- Handelsvolume laatste 24 uur: meer dan 1 miljard dollar en daarmee #1 wereldwijd (bron: Coingecko)
- Korte omschrijving: Binance is een jonge cryptocurrency beurs afkomstig uit China die bekend staat om de vele ICO’s (Initial Coin Offerings) die er plaatsvinden en de lage kosten voor het handelen in cryptomunten.
Mijn Binance ervaringen: aanbod
Bij Binance kun je f*cking veel verschillende soorten cryptomunten en cryptotokens kopen en dat is echt top. Op basis van mijn persoonlijke Binance ervaringen kan ik alleen maar zeggen dat je het zo gek niet kunt bedenken of ze hebben het wel: Ripple, Cardano, Stellar Lumens, Monero, Tron, Eos en ga zo maar door.
Daarnaast kun je ook gebruikmaken van verschillende “trading pairs” waarmee je coin A met coin B kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan NEO kopen en met Bitcoin betalen. Misschien is dat het verkeerde voorbeeld trouwens, want de kracht van Binance is juist dat je ook Ethereum trading pairs hebt.
Waarom? Omdat ETH transacties veel sneller verwerkt worden dan Bitcoin transacties en dat levert bij zowel het kopen als verkopen van cryptocurrency voordelen op: meer winst én vaak lagere kosten!
Ik vind het wel belangrijk om in deze Binance review aan te geven dat hun enorme aanbod ook een keerzijde heeft: probeer maar eens op de hoogte te blijven van welke coins en tokens ze allemaal lanceren. Niet te doen, tenzij je dagelijks inlogt. Beetje jammer.
Zo heb ik bijvoorbeeld maanden gewacht totdat één van de exchanges waar ik actief op ben NEM (XEM) ging aanbieden en drie keer raden? Ik kijk een paar dagen niet op Binance en door puur toeval zag ik dat ze opeens NEM aan zijn gaan bieden. Nou, lekker dan!
Wat ook pijn doet:
Je kunt nog niet betalen met euro’s. Hierdoor moet je eerst euro’s overmaken naar een andere exchange die deze mogelijkheid wel heeft (bijv. Coinbase), dan BTC of ETH kopen, dit overmaken naar Binance en pas daarna kun je aan de slag.
Wil je iets verkopen en winst pakken dan moet je je coins omzetten naar een coin die Coinbase ook accepteert, deze dan sturen naar Coinbase, verkopen zodat je er euro’s voor terugkrijgt en deze dan vervolgens naar je bankrekening over laten maken.
Holy crap, wat een gedoe!
Daarnaast loop je ook het risico dat de coin waar je dingen naar omzet zodat je de boel terug kan sturen naar Coinbase plotseling daalt in waarde… en weg is je winst. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de koers plotseling hard stijgt in waarde.
Kortom: altcoins brengen meer risico’s met zich mee, maar dit probleem beperkt zich niet tot Binance want bij alle exchanges die geen euro’s accepteren zul je hetzelfde zien. En ook niet onbelangrijk: met altcoins kun je vele malen meer verdienen dan met de grote coins.
Positief
+ Zeer groot aanbod: alles van Ripple tot meer obscure coins en tokens zoals Po.et, Zilliqa en meer.
+ Altcoins kopen met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) of Tether (USDT).
Negatief
– Betalen met euro’s is niet mogelijk, wat zowel cryptocurrency kopen als verkopen moeilijker maakt.
– Het is niet altijd duidelijk wanneer ze welke cryptomunt of token gaan lanceren. Nieuwsbrief graag!
Binance review score qua aanbod: 4.5 sterren
Binance heeft superveel cryptocurrency in de aanbieding en de reden dat ze op dit front niet alle punten pakken is vooral omdat je niet kunt betalen met euro’s. Wat een gemiste kans!
Binance review: fees
Binance is cheap ass. Ze rekenen een vaste fee bij het handelen van 0,1%, maar als je Binance Coin (BNB) gebruikt om de transactiekosten te betalen dan krijg je 50% korting op die toch al lage fee.
Kleine addertje onder het gras: hoe langer je Binance gebruikt, hoe kleiner de korting die je krijgt.
Positief
+ Lage transactiekosten/aankoopkosten, zeker als je betaalt met Binance Coin vanwege de korting.
Binance review score qua fees (kosten): 5 sterren
Veel goedkoper dan Binance zie je het eigenlijk niet, dus natuurlijk krijg je dan 5 sterren in je mik!
Het gebruiksgemak van Binance
Op het gebied van mijn Binance ervaringen qua gebruiksvriendelijkheid is m’n mening verdeeld.
De user interface van Binance bevat namelijk een aantal schoonheidsfoutjes/slordigheden. Daarnaast kunnen ze het kopen en verkopen voor nieuwe gebruikers veel makkelijker maken door een video uitleg van het handelsscherm te maken.
Doet de Binance interface zowel op desktop als mobiel (in de app) wat het moet doen? Jazeker.
Zorgen de slordigheden ervoor dat je onnodig geld kwijtraakt? Zeker niet.
Raak je snel het overzicht kwijt? Nee, nooit. De meeste schermen zijn overzichtelijk en vrij vanzelfsprekend.
Kun je Binance met plezier gebruiken? Absoluut!
Ik denk dat ik het gebruiksgemak het beste als volgt kan verwoorden: Binance is net als een Windows laptop. Het werkt, het is allemaal vrij snel en het geheel ziet er logisch uit maar je wordt niet echt warm van het design of het gebruiksgemak zoals bij een Mac. Het is m.a.w. voldoende, maar zeker niet supergoed.
Positief
+ Er is zowel een iOS app als een Android app beschikbaar (naast de desktop versie).
+ In één overzicht zien welke cryptomunten je hebt, hoeveel stuks en hoeveel ze waard zijn.
+ Cryptocurrency van en naar Binance sturen is makkelijk en snel.
+ App: in één overzicht zien met hoeveel % de koers van je favoriete coins is gestegen of gedaald in de afgelopen 24 uur.
Negatief
– Hét belangrijkste scherm waarin je cryptocurrency koopt en verkoopt is niet heel duidelijk.
– Nog te vaak Chinees tegenkomen op de Engelstalige website of in de Engelstalige app.
– Je kunt de waarde van je gehele beleggingsportfolio alleen zien in dollars, niet in euro’s.
– De waarde van je altcoins word aangegeven in Bitcoins, zelfs als je alleen Ethereum als trading pair gebruikt.
Binance review score op het gebied van gebruiksgemak: 4 sterren
Binance ervaringen: veiligheid
Veiligheid is een hot issue in de cryptogeld wereld en dan ook zeker iets om mee te nemen in een Binance review, dus bij deze!
Positief
+ Binance is veilig: ze zijn tot nu toe niet gehackt door een fout die ze zelf veroorzaakt hebben.
+ Ze maken gebruik van zowel een anti-bot check als tweestapsverificatie.
+ Binance gaat veel professioneler te werk als er (mogelijke) problemen zijn dan andere cryptocurrency exchanges.
Negatief
– Onvoorzichtige gebruikers zijn in het verleden slachtoffer geworden van phishing aanvallen en API key misbruik en hoewel Binance hier niks aan kon doen hadden beide situaties wel een impact op de koers van vele cryptomunten.
Binance review score voor wat betreft veiligheid: 4 sterren
Binance sleept hier niet alle punten in de wacht omdat geruchten over hacks en nep crypto nieuws nog teveel invloed hebben op de koers van cryptovaluta’s. Ook dit probleem beperkt zich niet alleen tot deze cryptocurrency beurs, maar het is wel ’t vermelden waard.
Binance review: klantenservice
Over mijn Binance ervaringen op het gebied van klantenservice kan ik kort maar krachtig zijn: ikzelf heb nog nooit ergens last van gehad bij Binance.
Ondertussen hoor ik andere geluiden online en in m’n vriendenkring, dus dit is het enige onderdeel van deze Binance review die ik NIET volledig ga baseren op m’n eigen ervaringen maar op die van andere mensen.
Positief
+ Vrij hoge opnamelimieten, ook voor accounts zonder bevestigde persoonlijke identificatie.
+ Opnamelimiet van 100 BTC (Bitcoin) per dag na persoonlijke identificatie.
+ De informatievoorziening is over het algemeen beter dan die van andere exchanges.
Negatief
– De groei van de klantenservice kan de groei van de populariteit van crypto niet bijbenen met als gevolg dat je lang kunt wachten voor je een antwoord krijgt (hier hebben alle exchanges last van).
– Door bovenstaande komt het ook regelmatig voor dat áls je antwoord krijgt, het antwoord niet klopt of niet volledig genoeg is om je te helpen omdat nog niet voor elk probleem een oplossing gevonden is.
Binance review score qua klantenservice: 2.5 sterren
Goed om te weten: ik zou op dit moment geen enkele exchange 5 sterren geven voor hun klantenservice, want het zuigt overal nu.
Mijn Binance ervaringen: conclusie
Binance is een jonge cryptocurrency beurs die het investeren in altcoins makkelijk maakt dankzij een enorm aanbod aan cryptomunten, lage kosten en goede beveiliging. Qua gebruiksgemak en klantenservice moeten ze nog wat stapjes maken om de beste beurs te worden, maar Binance is goed op weg om dit voor elkaar te krijgen.
Wil je jouw Binance ervaringen delen met ons? Laat dan hieronder een comment achter.
En als je het nog niet gedaan hebt: Like & deel deze blog post en volg ons op Facebook en Twitter.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je producten koopt die we aanraden kunnen we een kleine vergoeding krijgen. Hiermee houden we de blog online. Thanks!