Wat is de beste halterbank? Een top 3 + tips voor kiezen

In dit artikel lees je alles over wat de beste halterbank van dit moment is.

Ten eerste, check de beste halterbank top 3 hieronder:

Preview

Product

Waarom?

Bekijk

Viking Choice Halterbank

Beste Deal

(prijs)

Weider 340 LC Halterbank

Beste Product

(kwaliteit)

Pro Action Halterbank

Beste Keuze
(waarde voor geld)

Ten tweede, hieronder kun je meer lezen over waarom wij nou juist deze halterbanken uitroepen tot de beste halterbank in de categorieën prijs (Beste Deal), kwaliteit (Beste Product) en waarde voor je geld (Beste Keuze).

En erna geef ik je een aantal tips voor het kiezen van de beste halterbank voor jou, zodat je straks alles weet wat je moet weten om een goede beslissing te maken.

Let’s go!

De beste halterbank per categorie: tekst & uitleg bij de top 3

We hebben alle geteste halterbanken ingedeeld in drie verschillende categorieën: Beste Deal, Beste Product en Beste Keuze.

 • Beste Deal: nee, dit is niet de goedkoopste halterbank ooit, omdat je naast de prijs ook moet kijken naar de kwaliteit. Je moet namelijk veilig kunnen trainen en een tijdje vooruit kunnen met een bankje. Kortom: de Beste Deal is goedkoop maar oké qua kwaliteit.
 • Beste Product: dit bankje is top notch sh*t voor 9 van de 10 mensen die er één nodig hebben. Deze halterbank moet behoorlijk wat gewicht aankunnen én je moet hem kunnen gebruiken voor allerlei oefeningen.
 • Beste Keuze: dit bankje zit ergens tussen de Beste Deal en het Beste Product qua prijs en kwaliteit. De Beste Keuze is met andere woorden geschikt voor mensen die meer willen dan de basics maar nog niet voor goud kunnen gaan omdat ze net beginnen en/of minder geld te besteden hebben.

En laten we nu eens kijken naar de halterbanken in de top 3.

De Beste Deal: Viking Choice Halterbank

Dit is de beste halterbank van het merk Viking Choice.

Omschrijving: met deze halterbank kun je o.a. incline (rugleuning omhoog), decline (rugleuning omlaag) en normaal (rugleuning plat) trainen. Dat én de prijs maakt dit bankje de Beste Deal.

Verkrijgbaar bij bol.com

Voordelen

 • Je kunt behoorlijk wat oefeningen doen met deze trainingsbank
 • Goedkoop maar van goede kwaliteit

Nadelen

 • Het in elkaar zetten is niet heel makkelijk
 • Deze fitnessbank kan niet zo heel veel gewicht hebben. Prima voor beginners, maar dus minder geschikt voor mensen die al langer trainen.

De Beste Halterbank Qua Kwaliteit: Weider 340 LC Halterbank

Dit is zonder twijfel de beste fitnessbank van Weider!

Omschrijving: met deze olympische halterbank kun je alle kanten op. Je kunt er namelijk een halterstang met behoorlijk wat gewicht (95 kg) mee gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een brute leg extension doen (68 kg).

Verkrijgbaar bij bol.com

Voordelen

 • Je kunt lekker losgaan qua gewicht en spieren kweken in no time
 • Alle oefeningen doen waar je een fitnessbank voor nodig hebt
 • Makkelijk op te bergen (opklappen en wegwezen!)

Nadelen

 • Dit is een goede investering, maar het blijft een dure grap

De Beste Keuze: Pro Action Halterbank

Hier zie je de beste halterbank van Pro Action.

Omschrijving: deze halterbank is ideaal voor iedereen die geen beginner meer is of die het trainen serieus wilt nemen. Dankzij een goede combinatie van prijs en kwaliteit is dit wat ons betreft de Beste Keuze.

Verkrijgbaar bij bol.com

Voordelen

 • Alle oefeningen doen waar je een fitnessbank voor nodig hebt
 • Je kunt deze halterbank makkelijk opbergen
 • Dit bankje kan redelijk wat gewicht aan, maar blijft vrij betaalbaar

Nadelen

 • Jammer dat een lagere prijs ten koste gaat van het gewicht dat dit bankje kan verdragen. In een ideale wereld hoef je tijdens een training nooit na te denken over hoeveel gewicht een trainingsbank aankan.

Hoe we de beste halterbank hebben gekozen

We hebben op een aantal dingen gelet tijdens het testen van halterbanken:

 • Prijs
 • Hoeveel oefeningen kun je doen?
 • Hoeveel gewicht kan de halterbank aan?
 • Het in elkaar zetten
 • Het opbergen

1. Prijs van de halterbank

De beste halterbank kiezen op basis van prijs is normaal al lastig omdat je altijd te maken krijgt met goedkoop is duurkoop (niemand wil troep kopen), maar we hebben producten getest ten tijde van de hele Corona situatie… en dát was even andere koek zeg! Minder producten op voorraad, afwijkende prijzen, niet besmet willen raken en niemand willen besmetten maar wel producten proberen te testen, etc.

Maar goed, uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de prijzen behoorlijk kunnen verschillen: de ene halterbank kost rond de 150 euro, de andere is 400 euro en wéér een andere kost 600 euro.

En daarom hebben we wel rekening gehouden met de prijs bij onze beslissing, maar meer gekeken naar de andere factoren.

2. Hoeveel oefeningen kun je doen?

Wat mij al vrij snel opviel was dat je jezelf best wel beperkt als je kiest voor een halterbank waarvan de rugleuning niet verstelbaar is. Met een niet verstelbare halterbank kun je namelijk niet je borstspieren op alle manieren trainen (flat, decline én incline) en ook niet goed je biceps, buik en benen trainen.

Vandaar dat we bij het kiezen van de beste halterbank voor alle drie de categorieën een verstelbare halterbank hebben gekozen, zodat je zoveel mogelijk oefeningen kunt doen.

3. Hoeveel gewicht kan de halterbank aan?

Ik weeg 90 kg, dus aan een halterbank die maximaal 100 kilo aankan heb ik niks. Hoeveel gewicht een halterbank aankan is met andere woorden belangrijk om op te letten.

Nou hoef je natuurlijk ook niet te overdrijven door ergens een halterbank vandaan te halen die 400 kg aankan, maar zorg er wel voor dat je een bankje in huis haalt die je eigen gewicht + 40-50 kilo extra aankan. Op die manier kunnen de meeste mensen namelijk een lange tijd trainen zonder problemen.

4. Het in elkaar zetten

Zelfs aan de beste fitnessbank ter wereld heb je geen hol als je hem niet in elkaar kunt zetten. Natuurlijk worden de meeste halterbanken geleverd met handleiding en kun je vaak contact opnemen met de fabrikant als je hulp nodig hebt, maar het blijft toch een puntje van aandacht.

5. Het opbergen

Niet iedereen heeft een aparte ruimte waar ze een halterbank in kwijt kunnen en niet elke ruimte is even groot. Daarom is het slim om te kijken naar de afmetingen van een bankje en of deze op te klappen is of niet. Niemand zit te wachten op een fitnessapparaat wat niet eens past en daarom nooit gebruikt kan worden, toch?

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze blog post over de beste halterbank van dit moment. Wat is jouw favoriete bankje? Of heb je vragen over halterbanken? Laat je horen in de reacties hieronder!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je producten koopt die we aanraden kunnen we een kleine vergoeding krijgen. Hiermee houden we de blog online. Thanks!

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

20 − 19 =