3 mooie uitspraken over je buikspieren trainen

In dit artikel vind je een aantal mooie uitspraken en quotes over je buikspieren trainen.

Soms leer je iets nieuws door een onderwerp vanuit een compleet andere invalshoek te benaderen. Dit geldt ook voor je buikspieren trainen.

En daarom deel ik vandaag een aantal mooie uitspraken/quotes over het trainen van je buik met je. Hopelijk leer je iets nieuws én wordt het makkelijker voor je om een plattere buik te krijgen.

Mooie uitspraken over je buikspieren trainen

Hieronder vind je de uitspraken/quotes over je buikspieren trainen en geef ik tekst en uitleg bij elke quote, zodat je ervan kunt leren.

“Het feit dat je geen sixpack bij mij ziet betekent niet dat ik geen sixpack heb.”

Dit is een mooie quote over je buikspieren trainen.

Deze uitspraak klinkt bijdehand, maar is dat niet. Je kunt namelijk behoorlijk wat buikspieren hebben zonder dat ze zichtbaar zijn en dit heeft alles te maken met je vetpercentage. Je sixpack kan met andere woorden verborgen zijn onder een laag vet, al doe je nog zoveel buikspieroefeningen!

Hoe je van die laag vet af komt is eigenlijk best simpel: eet dagelijks wat minder dan je nodig hebt. Hierdoor gaat je lichaam namelijk energie halen uit het vet dat het opgeslagen heeft als een soort plan B. Hou dit lang genoeg vol en je vetpercentage zal dalen waardoor je buikspieren zichtbaar worden.

Lees ons uitgebreide artikel over je buikspieren trainen voor meer informatie.

“Buikspieren maak je in de keuken, niet in de sportschool.”

Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk goede, gezonde voeding is voor het behalen van de beste resultaten met fitness, terwijl ze het trainen zelf juist overschatten.

Het maakt hierbij niet uit of je wilt afvallen of je spiermassa wilt verhogen: je voeding op de juiste manier aanpakken is belangrijker dan het doen van oefeningen. Dit principe weegt nog zwaarder als we het hebben over het buik trainen, want zoals ik bij de vorige quote al zei: misschien heb je al een sixpack maar zie je hem gewoon nog niet vanwege je vetpercentage.

“Fit worden begint met initiatief nemen en gaat verder met consequent zijn. Een sixpack krijgen is een gevolg van gezond zijn.”

Deze quote over je buik trainen vergeet je niet snel!

Deze quote bevat meerdere waarheden over fitness:

  • Je moet bewust de keuze maken dat je gaat werken aan je fitheid en je (bier)buik. Je moet het écht willen.
  • Vandaag beginnen met je buik trainen is goed, maar een plan maken voor hoe je elke week je buik gaat trainen is beter. En volhouden is het beste. Goed > beter > best.
  • Je moet het krijgen van een plattere buik serieus nemen: doe het trainen niet een beetje erbij, stop niet zodra je resultaat ziet (want een sixpack houden is leuker dan een sixpack kwijtraken, toch?) en varieer met oefeningen.
  • Een plattere buik krijgen is het gevolg van goed eten en goed trainen. Alleen door je vetpercentage te verlagen en goede oefeningen te doen ga je bereiken wat je wilt.

Conclusie: je buikspieren trainen in het kort

Je buik trainen is echt geen raketwetenschap. Voor de meeste mensen blijft het alleen moeilijk om een strakke buik te krijgen omdat ze de basics vergeten of gewoon niet weten.

Verlaag eerst je vetpercentage, ga dan fanatiek buikspieroefeningen doen en blijf jezelf uitdagen om meer uit elke training van je buik te halen. Zo simpel is het.

Er zijn geen geheimen. Geen shortcuts. Wilskracht en inzet is alles wat je nodig hebt. En daarom hou ik van fitness!

Heb je zelf nog een mooie uitspraak of quote over je buikspieren trainen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

DISCLAIMER: Ik ben geen medische professional, personal trainer of diëtist. In deze blog post deel ik m’n mening over een bepaald onderwerp op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Raadpleeg altijd eerst een arts voor je tips omtrent je gezondheid volgt.

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

een × vijf =