Ongekende veelzijdigheid met de Nike Metcon schoenen

Deze blog post vertelt je alles over de Nike Metcon fitness schoenen.

Met een ietwat rood hoofd stap je de gym uit. Handdoekje over de schouder en gulzig uit je waterflesje drinkend. Heerlijk, je hebt er weer een work-out op zitten. Alhoewel dat een erg zelfvoldaan gevoel geeft, is het van tevoren soms lastig om jezelf te motiveren. Iets wat je kan helpen is het kiezen van de juiste schoenen voor tijdens het sporten.

Dit kan namelijk je oefeningen een stuk verlichten, zonder dat het effect verloren gaat; je voert secuurder de bewegingen uit en dat zorgt uiteindelijk voor een beter resultaat. Het (makkelijker) bereiken van je doelen geeft op zijn beurt weer meer motivatie. Hoe schoenen dat allemaal kunnen verwezenlijken? Dat leggen we graag uit aan de hand van één van onze favoriete modellen, namelijk de Nike Metcon.

Al jarenlang is Nike één van de beste in het ontwerpen van sportschoenen. Het merk begon in de jaren ‘70, voornamelijk met het produceren van gympen voor basketbal en hardlopen. Al snel kwam er meer vraag, deze keer ook naar lifestyle sneakers en kleren. Ondertussen heeft het merk enige ervaring opgebouwd en neemt het een kijkje in de fitness wereld, en met succes.

Fitness schoenen zijn lastig om uit te kiezen. Ze zijn afhankelijk van de oefeningen die jij uitvoert en die kunnen erg verschillend zijn. Doe je voornamelijk cardio? Ga dan voor hardloopschoenen. Ben je liever druk met gewichten? Kies dan weightlift schoenen.

Lees meer: De 10 beste sportschoenen voor heren

Maar wat als je van alles een beetje doet?

Daar heeft Nike aan gedacht. De Metcon fitness schoen is namelijk hun meest veelzijdige model tot nu toe. Je hoeft dus niet 3 paar schoenen te kopen om ervoor te zorgen dat je bij iedere tak van fitness de perfecte ondersteuning hebt.

Heel cool: deze Nike Metcon fitness schoenen!
De zwarte versie van de Nike Metcon schoenen.

De hybride Metcon van Nike heeft een aantal opvallende eigenschappen:

  • Ten eerste, de flywire kabels verwerkt in de upper. Deze maken de schoen lichter en tegelijkertijd steviger. Met het aantrekken van de veters trek je indirect de kabels aan. Dat maakt dat deze zich netjes om de voet heen vormen en dus nog meer stabiliteit geven.
  • Ten tweede, de 3D geprinte upper. Met de broodnodige securiteit werd het materiaal ontworpen en gemaakt. Het resultaat is dan ook geweldig: het gaat een stuk langer mee en kan beter de mogelijke stoten opvangen.

Maar nu de grote vraag: wat maakt de schoen zo veelzijdig? Ten eerste is het model voorzien van een uitermate slimme zool. Hij is namelijk niet te dik, maar zorgt ervoor dat je voeten in nauw contact staan met de ondergrond, met een kleine verhoging bij de hak. Dit is van groot belang bij het gebruik van gewichten. Het gewicht wordt zodoende van je voeten geleid door je schoenen de grond in. Je staat stabieler en hebt meer grip.

Over grip gesproken, de voorkant van de zool is voorzien van rubber met een handig reliëf. Dit maakt de zool ook een uitkomst voor een goede spint. Met kracht schiet je naar voren wanneer je je afzet in de startblokken.

Nu nog een aantal details. Nike staat bekend om hun mooi afgewerkte schoenen en dan kunnen gespecialiseerde details niet tekortschieten. Nike bevestigde een minimale hielklip aan de achterkant van de Metcon. Deze komt enorm van pas bij activiteiten zoals muurklimmen en handstand push-ups. Tevens zit aan de binnenkant van de voet een reliëf dat van grote toepassing is bij touwklimmen.

Kortom, de Metcons zijn van alle gemakken voorzien. Het is niet voor niets het meest populaire model van Nike bij liefhebbers van fitness. Verbreed je horizon en ga aan de slag met oefeningen die je nog nooit hebt gedaan.

Meer weten over fitness kleding (en schoenen)? Check dan eens de blog post over fitness kleding merken.

Renée Robbers is een 24-jarige studente Cognitieve Neurowetenschappen met een enorme passie voor schrijven. Naast de topics schoenen en sport bevindt ze zich ook in het populaire wetenschappelijke wereldje, waarin ze graag onderzoek vertaalt naar de medemens.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

elf + acht =