Wat voor soorten slippers zijn er? En welke past bij jou?

Hier lees je alles over welke soorten slippers er zijn en hoe je ze moet dragen.

Naar mijn mening zijn er 4 verschillende soorten slippers, elk met een andere look & feel: teenslippers, sandalen, badslippers en slides.

De meeste mensen kennen 3 van de 4 soorten slippers van naam en zijn minder bekend met slides. Elke soort slipper heeft sowieso zijn eigen voordelen en nadelen en daarom is het goed om meer te weten te komen over de soorten, zodat je niet op je muil gaat omdat je de verkeerde slippers draagt in de verkeerde situatie! Maar maak je geen zorgen, want hieronder leg ik alles uit op een makkelijk te begrijpen manier.

Nu eerst even wat afbeeldingen ter verduidelijking:

En vervolgens de tekst en uitleg, zodat je een beter idee krijgt van wat de beste slippers voor jou zijn.

1. Teenslippers

Teenslippers hebben een Y-vormige band die tussen de grote teen en tweede teen door loopt en vervolgens over beide kanten van de voet heen loopt. Leuk detail: die Y-vormige band wordt ook wel een “toe thong” genoemd, oftewel een string voor je tenen! Deze band is bevestigd aan een platte zool.

Teenslippers zijn beroemd en berucht geworden door het ploppende, flip-flop geluid die ze maken als je ermee loopt. Door dit geluid zijn teenslippers één van de meest gehate soorten slippers (of kleding zelfs) maar er zijn ergere geluiden te bedenken, zoals jankende baby’s in het vliegtuig bijvoorbeeld.

Tips:

  • Teenslippers zijn de beste slippers om te dragen rond het zwembad of op het strand. Ze drogen namelijk snel als ze nat zijn geworden en zand glijdt makkelijk weg langs je voeten en eronderdoor.
  • Draag teenslippers niet de hele dag of bij het lopen van lange afstanden, want ze ondersteunen en beschermen je voeten niet. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan schuren tussen de tenen waardoor blaren kunnen ontstaan.
  • Teenslippers passen goed bij casual kleding en strandkleding. Denk dan aan een korte broek plus t-shirt.

2. Sandalen

Sandalen zijn een open soort schoenen met een zool die de voeten op hun plaats houdt met behulp van bandjes over de wreef en de enkel. De meeste sandalen hebben een zool gemaakt van rubber, leer, hout of touw.

Het grote voordeel van dit soort slippers is dat ze de voeten koeler en droger houden dan gesloten schoenen, slippers en pantoffels. Hierdoor is de kans op het krijgen van voetschimmel kleiner, zeker in warme klimaten.

Tips:

  • Sandalen zijn de beste slippers om te dragen op een warme dag, zeker als je aan de wandel gaat. Met een paar van Birkenstock onder je voeten, bijvoorbeeld, is een city trip in de zomer leuk én comfortabel.
  • Draag sandalen niet naar je werk of met sokken. Sorry, maar dat ziet er echt niet uit.
  • Sandalen zijn één van de weinige soorten slippers die ook goed staan bij een lange broek, zoals bijvoorbeeld een coole chino.

3. Badslippers

Badslippers hebben één grote band die over de wreef van de voet loopt en de zool is daarnaast vaak dikker dan die van teenslippers. Goede badslippers hebben een anti-slip profiel om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt in natte omgevingen zoals de badkamer, onder de douche of bij het zwembad.

Tegenwoordig zie je dat badslippers ook gedragen worden door mensen die thuiswerken door/dankzij de pandemie, al zullen ze dat natuurlijk nooit aan je laten zien tijdens de volgende Zoom meeting!

Tips:

  • Badslippers draag je voor en na het douchen om ervoor te zorgen dat je voeten niet door de troep, modder en bacteriën lopen die aan je schoenen zitten. Ze zijn daarnaast ook perfect voor onder de douche bij een gedeelde badkamer op de camping of in een hostel.
  • Ook badslippers kun je beter niet naar kantoor of met sokken dragen. Draag ze daarnaast vooral niet op het strand, want dat is alsof je scheppen als voeten hebt: niet te doen!
  • Badslippers passen prima bij een korte broek of zwembroek met een tank top of t-shirt. Niks meer, niks minder.

4. Slides

Slides zijn slippers die bijna de gehele voet bedekken, met uitzondering van de hielen. Ze worden vaak verward met pantoffels, maar er zijn twee belangrijke verschillen: slides hebben een hardere zool van rubber en de muil wordt vaak gemaakt van leer. Hierdoor kun je slides prima in én rondom het huis dragen, terwijl je pantoffels beter alleen binnenshuis kunt dragen.

En dat was het overzicht van de verschillende soorten slippers. Hopelijk weet je nu meer over wanneer je welke soort moet dragen (en kopen).

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

vier − 1 =