De 7 vetste fitness kleding merken

Wat zijn de vetste fitness kleding merken uit binnen- en buitenland? Je leest het in deze post!

Kleren maken de man, ook in de sportschool. Daarom heb ik vandaag 7 chille fitness kleding merken voor je op een rijtje gezet, zodat je er niet alleen na je workout dope uitziet maar ook tijdens… als je de zweetplekken even wegdenkt!

Nu kan ik natuurlijk heel random allerlei fitnessmerken gaan opnoemen, maar dat is niet de bedoeling. Ik kom namelijk al jaren in de gym en niets is vervelender tijdens het trainen dan fitness kleding die niet lekker zit:

Kleding die schuurt, shirts die veranderen in plakkerige shit na nog geen 5 minuten cardio, etc.

Daar zit je toch niet op te wachten? En precies daarom serveer ik een lijstje met fitness kleding merken die ik zelf heb geprobeerd en die me zijn bevallen.

Scoopie erbij?

De top 5 fitness kleding merken

Bekende fitness kleding merken zoals Nike, Puma en Adidas kom je in elke top 5 wel tegen denk ik, maar heb je weleens gehoord van Energetics of New Balance?

Ik heb er bewust voor gekozen om ook minder bekende fitnessmerken qua kleding te delen met je vandaag, zodat je eens wat nieuws kunt proberen.

Nike

Qua fitness kleding merken is Nike toch wel een klassieker en favoriet!

Nike, ooit begonnen als Blue Ribbon Sports, werd in 1964 opgericht door Phil Knight en zijn coach. Iedereen kent tegenwoordig het iconische logo, de sneakers en de fitness kleding van Nike, maar het was geen makkelijke weg naar de top voor dit merk. Lees maar eens Shoe Dog (de memoires van Phil Knight) en je weet wat ik bedoel.

Qua Nike fitness kleding vind ik hun Air Max Alpha Trainer schoenen echt heel chill, zowel bij het thuis trainen als in de gym. M’n vriendin is ondertussen helemaal weg van hun Star Runner schoenen.

Energetics

Energetics is een topper onder de fitnessmerken qua kleding, maar ze maken ook coole fitnessapparatuur.

Energetics is al zo’n 25 jaar een manusje van alles in de fitnesswereld, want naast kleding voor fitness maken ze ook fitnessapparatuur zoals halterbanken, loopbanden en meer.

Wat Energetics wat mij betreft één van de betere fitness kleding merken maakt zijn de originele printjes en patronen waar ze mee werken voor hun shirts, sweaters en broeken. Ze weten heel goed minimalisme te combineren met opvallen (geloof het of niet!) waardoor ze aardig wat tijdloze designs weten te maken.

Puma

Fitness kleding van Puma zit lekker en ziet er goed uit.

Puma, één van de andere “Grote Drie” (samen met Nike en Adidas) onder de fitnessmerken, werd opgericht in Duitsland in 1948. Leuk detail: het bedrijf ontstond na een vete tussen twee broers, waarvan er één (Rudolf Dassler) Puma oprichtte terwijl de ander (Adolf Dassler) Adidas startte. De beef tussen Tupac en Biggie is er niks bij!

Inmiddels is het poema logo wereldberoemd en draag ik graag bijvoorbeeld een hoodie van ze voor en na het trainen, zeker in de winter.

Maar waar Puma wat mij betreft écht goed in is zijn de basics. Tijdens de meeste trainingen draag ik bijvoorbeeld een Puma tanktop zoals deze, want er is niet veel beters te vinden. M’n vriendin doet ondertussen graag haar ding in deze Puma tanktop voor dames. Zoals ik al zei: Puma is top als je op zoek bent naar de basics.

New Balance

New Balance is één van de minder bekende fitness kleding merken, maar dat is niet terecht vind ik!

New Balance ontstond in 1906 in Boston (VS). Het merk is vrij makkelijk te herkennen aan de grote “N” die op alle schoenen staat en de letters “NB” op kleding, waarbij de “N” altijd een beetje uitgeveegd is.

Ik vind New Balance één van de vettere fitness kleding merken omdat ze coole patronen gebruiken, in tegenstelling tot veel andere bedrijven in de fashion hun productie lokaal houden (in de VS) en omdat hun kleren lekker zitten.

Adidas

Natuurlijk kan ik Adidas fitness kleding niet overslaan in deze top 5!

Je hebt het gemaakt als merk als Run DMC een heel nummer over je maakt, toch? Ik bedoel, wie kent de drie strepen van Adidas nou niet?

Adidas fitness kleding is oerdegelijk, beschikbaar in alle kleuren van de regenboog, het zit goed, het ademt goed tijdens het sporten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Fitness kleding merken: coole nieuwkomers

Als je m’n eerdere reviews van petten merken en winterkleding merken gelezen hebt dan weet je inmiddels dat ik ook graag aandacht besteed aan merken waar de meeste mensen nog niet van gehoord hebben.

Traditiegetrouw deel ik daarom hieronder wat nieuwkomers onder de fitness kleding merken met je:

Shaped Fitness

Shaped Fitness is nieuw onder de fitness kleding merken, maar heeft in mijn ogen veel potentie!

Shaped Fitness is een fitnessmerk van een bekende van me (hi Thomas!) en ik moet zeggen: misschien ligt het aan mij, maar trainen met een “S” op je borst heeft iets speciaals. Dit komt vooral omdat ik meteen de link leg met Superman, maar lekker boeiend als het me helpt om meer gewichten door het dak heen te duwen in de gym!

Ik vind de shirts van dit merk het vetst, maar de hoodies mogen er ook wezen. De kwaliteit is verder top.

Pursue Fitness

Fitness kleding van Pursue Fitness is dope. Simpel zat!

Pursue werd in 2013 opgericht in de UK en heeft in korte tijd een hoop toffe dingen op de markt gebracht voor zowel dames als heren.

Hoewel ik geen fan ben van hun broeken en shorts vind ik hun shirts wel erg dope. Check bijvoorbeeld eens hun Comfort en Classic Fitted T-shirt collecties. Best sick!

En dat was ’em: mijn verzameling fitnessmerken qua kleding. Hopelijk heb ik je inspiratie gegeven voor de volgende keer dat je naar de sportschool gaat.

Vraag: welke fitness kleding merken draag jij graag en waarom? Drop hieronder een reactie met je antwoord.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je producten koopt die we aanraden kunnen we een kleine vergoeding krijgen. Hiermee houden we de blog online. Thanks!

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

4 × 3 =