De zwemboxer voor heren: 5 dingen die je moet weten

Alles wat je moet weten over de zwemboxer voor heren lees je in deze blog post!

Het eerste wat je moet weten over de zwemboxer voor heren is dit: chicks love it!

Ik ben er eentje en heb als fulltime reiziger al heel wat stranden afgewandeld en geloof me: we laten graag onze blik afdwalen naar de mannen, zeker als ze het zelfvertrouwen hebben om rustig in een zwemboxer rond te lopen.

Eentje die bij je past dan, hè…

Maar welke zwemboxer voor heren past nou het beste bij jou? Deze blog post helpt je op weg!

Wat is een zwemboxer?

Het korte antwoord: een zwemboxer voor heren is eigenlijk gewoon een boxershort om in te zwemmen.

Het slimme antwoord: iets tussen de normale zwembroek en speedo in.

  • Speedo: een hele korte zwembroek zonder broekspijpen. Lees: gadver! Zie je alles wat je niet wilt zien. Doe ons dat alsjeblieft niet aan.
  • Normale zwembroek: een zwembroek met broekspijpen die een groot deel van de bovenbenen bedekken. Flauw gezegd: de veilige keuze voor op het strand.
  • Zwemboxer: iets tussen de normale zwembroek en speedo in. Het kan een speedo met korte broekspijpen zijn (een korte boxer) of een zwembroek met kortere broekspijpen (een lange boxer). Dit is onze favoriet: je showt niet alles maar mag best trots zijn op wat je hebt.

Maar wat is nou de reden om voor een zwemboxer te kiezen?

Ten eerste, het legt de nadruk op je brede bouw en geeft een gestroomlijnde look. Sexy dus!

En ja, het werkt ook voor vaders: ik zie m’n vader nog steeds met een zwemboxer in de wildwaterbaan van Center Parcs. Zowel m’n moeder als ik vonden dat ‘ie hem goed stond. Ik heb het alleen niet aan andere mensen gevraagd. Stel je voor:

“Goeiemorgen, wat vind je van mijn vaders zwemshort?” Beetje creepy!

Hoezo een zwemboxer voor heren kan creepy zijn?

Nog een reden is dat de zwemboxer voor heren comfortabel is en je er vrijer in kan bewegen. Het is ook gewoon veel hygiënischer dan een boardshort omdat er geen vuil in je short blijft hangen.

En nogmaals: vrouwen vinden het een goede uitvinding.

Maar goed, genoeg geleuterd. Laten we eens dieper ingaan op de soorten zwemboxers zodat jullie weten wat er te vinden valt.

Welke soorten zwemboxers voor heren zijn er?

We hebben korte en lange boxers, al dan niet met een koordsluiting.

De korte boxer bedekt de benen net iets meer dan de speedo. Hij heeft korte broekspijpen waardoor hij de beste optie is qua waterweerstand. Hoe minder stof, hoe minder waterweerstand. Als je een korte zwemboxer voor heren aandoet, zal je merken dat deze vrij laag op de heupen zit maar hoger zit op de dijbenen.

De lange boxer, ook wel jammer genoemd, heeft extra lange broekspijpen (soms zelfs tot aan de knie) en wordt vooral gebruikt tijdens wedstrijden. Ook bij deze boxers heb je weinig last van waterweerstand waardoor je sneller door het water glijdt.

En ten slotte kan je vaak kiezen tussen een zwemboxer voor heren met of zonder koordsluiting. Dit heeft voordelen zowel qua fashion als handigheid.

Een zwemboxer met koordsluiting ziet er best vet uit al zeg ik het zelf!

Als je naar de afbeelding kijkt zie je dat zo’n koordsluiting best fashionable is, toch? Wat betreft de handigheid denk ik dan aan het aanspannen van de boxer rond je heupen, mocht hij iets te los zitten.

Vaak zit er ook nog een klein binnenzakje verstopt in de boxers, vooral bij de langere variant. Dit is gewoon handig om iets in weg te stoppen. Denk dan aan de sleutel van je locker of whatever.

Fun fact: wist je trouwens dat er in sommige landen, zoals in Frankrijk, zeer strenge regels zijn wat betreft losse zwemkleding? Daar mag je enkel zwemboxers of speedo’s dragen. Belachelijk want dat betekent dus dat alle Franse zwembaden vol oude, harige mannen met speedo’s zitten. Om te kotsen!

Anyways, check de regels dus even voor je op vakantie gaat. En laat ons nu de meest populaire zwemboxer merken eens van dichtbij bekijken.

De korte zwemboxer voor heren voor de smooth criminal

Hoe korter de zwemboxer voor heren, hoe smoother je door het water glijdt.

Welke merken hebben korte zwemboxers in hun assortiment? Ik denk dan vooral aan Speedo (niet het product maar het merk), Nabaiji en Björn Borg.

Speedo is een merk dat in 1910 door Alexander MacRae werd ontworpen voor wedstrijden. De eerste fabriek werd opgericht in 1914 en het is ondertussen de grootste producent ter wereld. Speedo werkt vaak met grijs, zwart en donkerblauw qua kleuren. Vaak zijn hun zwemboxers effen maar soms kan je een klein kleurencontrast vinden aan de zijkant zodat je ineens een knaloranje of groene vorm ziet.

Nabaiji is het tweede merk dat veel korte zwemboxers heeft en ze staan bekend om hun tegen UV-straling beschermende stof. Dit merk is iets meer budgetvriendelijk (denk dan aan €10 tot €15) maar toch van goede kwaliteit. Qua stijl maken ze regelmatig gebruik van graffiti-achtige patronen. Best cool!

Björn Borg is een derde en laatste voorbeeld van een merk met coole korte boxers. Bijna elke Björn Borg zwemboxer lijkt door zijn lijnen echt op een gewone boxershort en zit heel comfortabel.

De lange zwemboxer voor heren voor de relaxte man

Voor de meer relaxte mannen kan ik de lange variant van de zwemboxer voor heren van merken als Ramatuelle en Adidas aanraden.

Ramatuelle is een Spaans merk dat van het eiland Ibiza komt. Dit merk je ook aan hun assortiment vol bloemen, palmbomen, zebra’s, ananassen, etc.

Als je het niet zo hebt met al die drukke figuren kan je ook voor hun felle effen boxers gaan. Je weet wel, zo’n boxer die je van een kilometer verder ziet aankomen. Kwestie van de aandacht van de ladies trekken… of de badmeester als je druk bezig bent met verdrinken!

Als laatste wil ik het hebben over de Adidas zwemboxer voor heren. Een Adidas zwemboxer is meestal wat duurder (tussen de €50 en €60) maar is dan wel van uitstekende kwaliteit. Adidas geeft trouwens zelf het advies om een grotere pasvorm te kopen als je van lossere zwemboxers houdt.

En dat waren ze: alle dingen die je moet weten over de zwemboxer voor heren.

Wat draag jij liever: kort of lang? Kleurrijk of basic? Of draag je liever een boardshort in plaats van een zwemboxer?

Trouwens: heb je hulp nodig bij het kiezen van je favoriete merk zwembroeken? Lees dan onze blog over de coolste zwembroek merken van dit moment.

Alicia Bajart is 22 jaar oud en woont in Seoul, Zuid-Korea. Ze is naar eigen zeggen de enige vrouwelijke overlevende "tussen al die mannen hier". Naast een overlever is Alicia ook een reisjunk, dus pas op... want je weet nooit waar je haar tegen kunt komen!

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

13 + vijftien =