Welkom bij Hijhem, dé online mancave

Hijhem is dé online mancave

Welkom bij de allereerste blog post op de splinternieuwe website van Hijhem! Graag neem ik even een moment om belachelijk veel op te scheppen over het wie, wat en waarom van Hijhem.

Ik hoor je denken: “Nee he, wéér zo’n kut blog op één of andere poep site waar ik nog nooit van gehoord heb. Nobody cares!”

Maar voor je sneller toegeeft aan de neiging om op X te klikken dan wanneer je baas naar je toe loopt terwijl je dikke tetten aan het kijken bent op je werk PC-tje: wacht even.

Wacht eens heel even…

Hold up!

Want ik probeer daadwerkelijk iets te bereiken met deze blog, met Hijhem en met m’n praatjes.

Wat dan? Waarom Hijhem?

Ik wil 2 dingen bereiken met deze website…

1) Zeg eens eerlijk: hoe vaak komt het wel niet voor dat één of andere hater of snol je schuldig probeert te laten voelen vanwege het feit dat je een man bent?

Mannen doen altijd XYZ fout. Mannen zeggen nooit dit en dat. Mannen zijn zo … zeik, zeik, zeik.

Je betrapt jezelf er ondertussen bijna op dat je sorry zegt als je gewoon een praatje maakt met een mooie chick en ze zegt dat ze een vriend heeft.

Wtf?! What happened guys? Waar zijn we mee bezig?

En DAT is mijn inspiratie voor Hijhem: ik mis iets. Een plek waar wij mannen gewoon mannen kunnen zijn zonder gezeik. Een hangplek voor de bros. Een online mancave.

Hijhem: de online mancave

Een plek voor dudes zonder braaf gelul, sorry’s of politieke correctheid. Dát is Hijhem.

2) Wat haat elke man als het weer tijd is om te shoppen? Juist: naar tig winkels moeten gaan om vervolgens in elke toko dat ene ding dat ze alleen daar hebben te moeten kopen.

Maar het is toch genieten met al die mensen die voor je (en op je!) voeten lopen? Lekker in de rij staan bij de kassa in elke winkel ook.

En dolle pret als vrouwlief dan mee is en zonodig een half uur dingen moet bekijken zonder iets te kopen, terwijl jij PRECIES weet wat je nodig hebt en in 5 minuten weer buiten had kunnen staan.

Dat hebben we online ook…

 • Maar de winkels zijn nu tientallen webshops waar ze dat ene ding hebben dat je nodig hebt
 • En de wachtrijen zijn nu laadtijden die je nachtmerries geven over oude inbelmodems
 • En breek me de bek niet open over crappy website navigatie, betalingsmethodes, etc.

Dat kan makkelijker. Waarom niet één shop met alles voor mannen? Inclusief snelle laadtijden en exclusief bullshit? Dát zal Hijhem zijn in de toekomst.

Holy crap! Er valt een hoop te bereiken dus!

Holy crap! Er is werk aan de winkel!

Maar gelukkig sta ik er niet alleen voor: Hijhem wordt gerund door mij (Michael) en door nog een andere baas (Dustin).

Wie we zijn

Michael en Dustin.

En wij zijn twee doodgewone gasten van begin dertig die hopen online een territorium af te bakenen voor de man van nu. Niks emancipatie, it’s a man’s world. Nou ja, op Hijhem.nl dan.

Over mij: ik ben Michael van Leeuwen, 30 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik leef op films, food, fashion, fit zijn en een aantal andere f’s die ik hier nu niet zal opnoemen hehe. Ik ben soms een geek (hallo Xbox 360) en soms fanatiek (met name als ik een bokszak zie).

Boksen blijft leuk

Ik heb door de jaren heen geblogd over van alles en nog wat, maar nooit écht met een doel. Dat veranderde toen ik aan de praat raakte met Dustin… en here we are zeggen ze dan :-).

Over Dustin: Dustin is 30 jaar oud en komt uit Alphen aan den Rijn. Hij is de man achter de schermen. Beter gezegd: de man achter de computerschermen. Als developer en designer zorgt hij ervoor dat de website loopt als een zonnetje.

Wat je kunt verwachten

 • Ongezouten meningen over alles in een mannenleven: van eten, drinken en kleren tot en met memes en kut met peren
 • Een hoge dosis harde opmerkingen met een snufje zelfreflectie en één theelepel advies
 • Nieuwe, chille producten en diensten die wij het vermelden waard vinden
 • En nog heel veel andere coole shizzle…

Je mening delen?

We krijgen graag feedback van jou, de lezer, en we moedigen discussie dan ook aan. Dus of je nou iets goeds hebt te zeggen, even lekker een potje wilt zeiken of de troll wilt uithangen: kom maar op!

Let op: er zijn wel een paar regels waar je je aan moet houden bij het posten van comments.

Niet toegestaan:

 • Schaamteloze promotie van jezelf of je bedrijf. No spam!
 • Racisme, haat zaaien, mensen bedreigen of tig ziektes naar hun hoofd gooien gaat te ver. Effe dimmen ouwe.
 • Ruimte verspillende bagger, bijv. “eerste comment!” of comments die één woord lang zijn. Wees origineel.
 • Persoonlijke informatie van anderen posten: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc.

Toegestaan:

 • Links droppen als onderdeel van een discussie mag altijd.
 • Praten alsof je met goede vrienden praat. Een beetje pesten, schelden en voor lul zetten mag en zeuren ook… maar zeg geen dingen waar je op straat voor neergehoekt zou worden. Heel simpel.
 • Discussies met inhoud, humor of mensen die het totaal niet eens zijn met elkaar zijn meer dan welkom. Je hoeft het echt niet met ons of met andere mensen eens te zijn.

Het niet volgen van deze regels kan leiden tot het afkeuren/verwijderen van je comment en in ernstige gevallen tot het verwijderen van AL je comments. Als je vind dat een comment ten onrechte is afgekeurd of verwijderd, neem dan contact met ons op.

Tot zover de eerste blog post van Hijhem. More coming soon!

Begin met lezen:

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

7 + 13 =