De beste superfoods voor sporters (mannen)

Leer vandaag nog wat de beste superfoods voor sporters zijn

Mannen zoals jij en ik maken de tegenstanders graag een kopje kleiner. Één manier om dat te doen is door fysiek verder te gaan dan zij kunnen met behulp van de beste superfoods voor sporters

Of doping.

Mijn sterke voorkeur (en ik hoop ook die van jou) gaat uit naar het ver wegblijven van die troep in spuitjes, pillen of weet ik het. Doe mij maar superfoods. Doe mij maar puur natuur.

De beste superfoods zijn 100% natuurlijk!
Doe mij maar puur natuur

De belangrijkste vraag die je moet stellen in je zoektocht naar betere prestaties tijdens het sporten is deze:

Wat voor superfoods zijn het beste voor sporters en waarom?

De beste superfoods voor sporters zijn superfoods die je helpen betere resultaten te bereiken in de sportschool of erbuiten.

Om een superfood te vinden die je helpt om je persoonlijke records he-le-maal te vernietigen of om sneller af te vallen (of allebei!) kun je het beste letten op twee dingen:

  1. Energie en/of uithoudingsvermogen. Als een superfood je meer energie geeft of je minder snel moe laat voelen kun je langer doorgaan en het onderste uit de kan halen. Helemaal niet verkeerd natuurlijk als je nog een paar reps wilt doen in de gym of als er een grote wedstrijd aankomt!
  2. Stofwisseling. Een snellere stofwisseling zorgt ervoor dat je lichaam sneller calorieën in je eten en drinken omzet in energie, waardoor het makkelijker wordt om af te vallen. Dankzij een snellere stofwisseling verbrand je dus sneller calorieën en ook meer calorieën.

Oftewel: de beste superfoods voor mannelijke sporters zorgen voor meer energie, een beter uithoudingsvermogen en/of een snellere stofwisseling.

Nu we weten waar we naar op zoek zijn is het tijd om de juweeltjes onder de superfoods eruit te pikken. Daar gaan we dan…

De beste superfoods voor sporters #1: baobab poeder

Baobab poeder wordt gemaakt van fruit wat groeit aan de Baobab boom, een boom die voorkomt op de savannen van Afrika en Australië. Een paar theelepels van dit goedje bevat een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C!

Ik hoor je denken: “Dus? Waarom is dit één van de beste superfoods voor sporters?”

Antwoord:

  • Vitamine C verlaagt je vermoeidheid en helpt je daarom langer door te gaan met fitness, voetbal of een willekeurige andere sport.
  • Vitamine C verbetert je stofwisseling waardoor je sneller vet verbrand.

Superfoods voor sporters #2: chiazaad

Chiazaad bestaat uit de zaadjes van een muntplant die voorkomt in Midden-Amerika in landen zoals Mexico.

Chiazaad behoort tot de beste superfoods omdat het veel zink bevat. Zink helpt je lichaam bij het produceren van leptine. Leptine is een hormoon dat helpt bij het regelen van je eetlust en je energie. Beter gezegd: leptine zorgt ervoor dat je minder snel honger hebt en dat je je minder snel moe voelt.

Hierdoor is chiazaad perfect voor als je wilt afvallen, maar ook voor als je het maximale uit elke training wilt halen!

Superfoods voor sporters maken het trainen makkelijker

De beste superfoods voor sporters #3: maca poeder

Mijn persoonlijke favoriet onder de beste superfoods voor sporters is en blijft maca poeder. Maca poeder wordt gemaakt van macawortel, een plant die groeit in Peru en Bolivia.

Waarom ik zo’n fan ben van dit spul:

  • Maca poeder is supergoed voor je uithoudingsvermogen. Het is dan ook geen gek idee om wat door je pre-workout te doen voordat je losgaat!
  • Maca poeder verbetert ook je mentale prestaties en scherp blijven op die cruciale momenten tijdens een wedstrijd is ook belangrijk.

Zoals je misschien al gemerkt hebt: bovenstaande superfoods zijn elk vanwege verschillende redenen ideaal voor sporters.

Wat zijn de beste superfoods voor sporters volgens jou? Wat is jouw favoriete superfood? Deel het met ons in de comments!

En mocht je het nog niet hebben gedaan: Like & deel deze blog post en volg ons op Facebook en Twitter.

Wil je meer weten over superfoods? Check dan onze blog post over de beste superfoods voor mannen.

Meer lezen:
Gezond eten tips

DISCLAIMER: Ik ben geen medische professional, personal trainer of diëtist. In deze blog post deel ik m’n mening over een bepaald onderwerp op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Raadpleeg altijd eerst een arts voor je tips omtrent je gezondheid volgt.

Michael is sinds 2014 bezig met fitness, voeding en fashion. Zijn tips & tricks voor afvallen en spiergroei vind je terug bij o.a. My Protein, Krachttraining.net, Gymjunkies, The Hike en Goed Eten Gezond Leven. Michael’s reviews en advies qua mode zijn ook bij meerdere websites en bladen terug te vinden.

Reageer nu

Vul hier je reactie in!
Vul hier je naam in

vier × vier =