Thuis trainen: 26+ oefeningen en video’s voor spiergroei

Toen ik net begonnen was met thuis trainen zag ik vaak door de bomen het bos niet meer: ik had geen flauw idee van welke oefeningen ik het beste kon doen, wat voor fitnessapparatuur en gewichten ik nodig had en ga zo maar door.

Klinkt dit bekend?

Ik heb het mezelf met vallen en opstaan (letterlijk!) geleerd, inclusief deuken in de vloer, de muren en nog net niet het plafond.

Wil jij ook leren hoe je het beste kunt trainen thuis? Lees dan nu onze verzameling blog posts over dit onderwerp hieronder. Hopelijk kun jij dan met onze tips, tricks en video’s een beschadigde zolder voorkomen!

De voordelen van thuis trainen

  1. Geld besparen (geen abo op de sportschool nodig)
  2. Trainen wanneer je wilt (geen openingstijden)
  3. Je bent sneller klaar (want apparaten zijn nooit bezet)…
  4. Maar je kunt ook de tijd nemen (niemand wacht ongeduldig tot je klaar bent)
  5. Blijf lekker thuis (doei regen, doei sneeuw)
  6. Meer privacy (niemand kijkt naar je of stoort je)
  7. Pas je training aan aan je agenda (je bent meer flexibel)
  8. Meer vrijheid (maak zelf een schema voor thuis trainen)

Buikspieren trainen thuis: de beste oefeningen & tips

Je buik thuis trainen, hoe doe je dat? Je leest het hier!

Iedereen wil een sixpack, maar er zijn maar weinig mensen die er één weten te krijgen én houden. Waarom dat zo is en wat je er aan kunt doen thuis lees je in deze blog over je buik thuis trainen.

Je benen trainen thuis: de ultieme beginners guide

Je benen thuis trainen is zwaar maar de moeite waard!

Je benen thuis trainen is zwaar, nee, het is gewoon f*cking heftig. Maar niemand kan zeggen dat je niet beloond wordt voor het bikkelen, want je benen trainen is de beste manier om sneller spieren te kweken en sterker te worden. Waarom (en natuurlijk HOE) lees je in deze blog.

Je rug trainen thuis: de beste oefeningen & tips

Niks voelt zo goed als je rug trainen thuis, al zeg ik het zelf.

Mijn persoonlijk favoriete spiergroep om thuis te trainen is m’n rug. Ik ga namelijk altijd hard op oefeningen als de pull-up, de chin-up en de Cobra. Lees deze blog voor een sh*tload aan tips voor het trainen van je rug thuis. Ik ben benieuwd of je erna net zo enthousiast bent!

Je armen trainen thuis: 17 tips + video’s

Ben jij al begonnen met je armen thuis trainen?

Droom jij ook van reusachtige armen hebben zoals Arnold Schwarzenegger op z’n hoogtepunt? Check dan zeker deze blog om een idee te krijgen van hoe je in de buurt kunt komen met het thuis trainen van je armen.

Je biceps trainen thuis: de ultieme beginners guide

Je biceps trainen thuis is leuk als je weet wat je doet.

Deze beginners guide is perfect voor jou als je al van alles hebt geleerd over je armen trainen maar zoiets hebt van “ik moet en zal grotere biceps krijgen”. Bekijk vooral de video’s over klassieke oefeningen voor de biceps zoals de biceps curl en concentration curl. Vergeet ook niet het stukje over veelgemaakte fouten bij het trainen van de biceps te checken!

Je triceps trainen thuis: alles wat je moet weten en meer

In deze blog leer je alles over je triceps thuis trainen.

Veel mensen besteden te weinig tijd aan het trainen van de triceps, vooral vanwege een hardnekkige mythe over hoe je grotere armen krijgt. Wat wél waar is over de triceps lees je in deze blog.

In deze blog kijken we ook naar welke impact oefeningen als de bench press en triceps dips hebben op het groeien van je triceps. Tot slot staan we ook stil bij veelgemaakte fouten tijdens een triceps training.

Je borstspieren trainen thuis: de ultieme beginners guide

Maak je borst thuis trainen makkelijker voor jezelf met de tips in deze blog post.

Waar gaan we voor bij het trainen van de borstspieren? Het enige juiste antwoord op deze vraag is natuurlijk: “Hulk modus: AAN”. In deze blog leggen we je uit hoe je het beste je borst thuis trainen kunt aanpakken m.b.v. oefeningen als de bench press en de floor fly. Tip: sla het stukje over veelgemaakte fouten niet over!

Thuis sporten: pas op voor deze 4 valkuilen

Pas op voor het maken van deze fouten bij het thuis sporten.

Feit: bij het thuis sporten moet je op andere dingen letten dan in de sportschool om je doelen te behalen. Natuurlijk moet je zelf apparaten en gewichten in huis halen, maar daar heb ik het dan nog niet eens over. Wat ik zelf heb gemerkt is dat 3 van de 4 grootste fouten die je kunt maken tijdens het thuis trainen fouten zijn die er sneaky insluipen. Hier lees je er meer over.

Meer weten over thuis trainen?

We schrijven hier bij Hijhem regelmatig nieuwe blogs over de wereld van het thuis trainen, dus hou zeker deze pagina in de gaten voor updates.